Нещодавно в Україні розмитнили перше авто на іноземних номерах за новими законами. Власник заплатив за українську реєстрацію 13-річної машини 2500 євро мита, загалом вона обійшлася в 5000 євро.

Втім, чи відповідають тарифи реальності, якщо грубо кажучи "корито на колесах" коштує аж так дорого? На це звернули увагу на каналі "Romanenko Dreams" в Telegram.

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв

"Це прекрасна новина, яка показує, що держава твердо встала на правильний курс. Тим більше, що державі є куди ці гроші витратити. Косюку курей треба продавати, а так береш 27200 таких євробляхерів і вже річна дотація Косюка за підсумками 2017 року. Якщо євробляхерів в країні 0,5 мільйона, то за рік дотаціями масштабу Косюка можна забезпечити 18, 2 олігарха. Тобто, роздати близько 36 млрд гривень, щоб підтримати бізнес Порошенка, Фірташа, Коломойського, Ахметова та інших бенефіціарів нинішньої державності. А якщо евробляхеров 2 млн, як пишуть, то це вже 144 млрд гривень можна здоїти", - йдеться в коментарі.

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Що будуть далі робити водії, поки не ясно. Чи готові вони платити такі величезні збори до бюджету за "штампи й наклейки, не відомо. Показує ситуацію й становище на кордоні. Звернулися за розмитненням всього кілька десятків людей.

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв

Всі інші – перекривають кордон із Польщею, або відвозять авто туди: вважають за краще покинути машину, яку просто не витягнуть фінансово.

Дивіться: в Україні перекриті дороги: масштабний мітинг євроблях

Нагадаємо, водіям пояснили, як на практиці працювати новий закон про розмитнення. Як повідомляв "Знай.ua", в Україні розмитнили перше авто на іноземних номерах за новими законами. Також "Знай.ua", Польща офіційно надала запит на отримання інформації стосовно мітингувальників, котрі заблокували контрольно-пропускні пункти Львівської області, влада збирається запровадити проти них персональні санкції.