Національний банк України (НБУ) на 30 листопада 2018 року встановив офіційний курс на рівні 28,39 грн/долар, що на 16 копійок вище порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс гривні до долара на 30 листопада встановлено на такому рівні: 2839,0932 гривень за 100 доларів (+12,1883 гривень).

долари
долари

При цьому курс долара на 29 листопада становить 2826,9049 гривень за 100 доларів.

Раніше ми писали, що у вівторок, 26 листопада, Національний банк України попросив всі банки наповнити банкомати готівкою, щоб задовольнити можливе збільшення попиту населення на готівку в зв'язку з введенням військового стану в країні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нацбанк
Нацбанк

Раніше повідомлялося, що в 2019 році в Україні іноземна валюта стане більш доступною, але менш контрольованою, адже 7 лютого в силу вступить закон "Про валюту і валютні операції".

Так, згідно з новим законом, небанківські фінансові установи зможуть торгувати іноземною валютою. Ліцензії зможуть отримати кредитні спілки, ломбарди, поштові оператори та недержавні пенсійні фонди.

Крім того, українці зможуть отримувати валюту у звичайних касах банку в разі зняття грошей зі свого рахунку або валютного переказу. Також за новими правилами банки зобов'яжуть приймати і змінювати пошкоджені купюри.

Обмін валюти
Обмін валюти

Також повідомлялося, що в Нацбанку чекають значного уповільнення зростання зарплат. Не дивно, адже згідно з прогнозом регулятора в 2019 році номінальна зарплата повинна зрости всього на 16%, а в 2020 на 10%.

Однак, згідно з інфляційним звітом з НБУ, в реальному вираженні заробітна плата в Україні має зрости лише на 7% і 5% відповідно. Про це йдеться в інфляційному звіті за жовтень, поширеному Національним банком України. Про це стало відомо завдяки даними Національного банку України.

Нагадаємо, що фінансові експерти стурбовані ситуацією, яка останнім часом склалася на валютному ринку України.

Як повідомляв портал Знай.uа у 2018 році кількість вилучених з обігу підроблених гривневих банкнот зменшилася майже на третину.

Також портал Знай.uа писав, що Національний банк Чехії вирішив ввести восени 2018 року в обіг нові купюри двох номіналів – 100 і 200 крон.