Відомий російський журналіст, режисер і публіцист з Санкт-Петербурга Олександр Невзоров жорстко потролив дії керівництва РФ і російських моряків в Керченській протоці під час атаки на українські морські судна.

За словами Невзорова, Україна і Росія зіграли в "морський бій" і основне питання – чи дійсно українці свідомо спровокували російських моряків. Відповідь на це питання журналіст дає ствердне: "Вважаю, що безсумнівно, так".

Такою провокаційною бомбою українців, яка спрацювала, стала назва буксиру, який з такою люттю протаранили російські військові. Справа в тому, що "Яни Капу" в перекладі з кримсько-татарського означає "Нові ворота". І військово-морські барани, якими Невзоров назвав російських моряків, поступили прогнозовано: кинулись на нові ворота зі всією люттю.

Про все, що Невзоров думає з приводу російської агресії в Азовському морі, він розповів у програмі "Невзоровські середи" 28 листопада. Анонсуючи передачу, журналіст опублікував хвилинний промо-ролик, в якому чітко і з їдким гумором охарактеризував дії російської сторони в Чорному морі.

"Безсумнівно спровокували, особливо якщо врахувати, з якою незрозумілою люттю російський 56-метровий величезний бойовий корабель атакував маленького п**дючого, нешкідливого, обвішаного шинами, буксиришку. Вся справа в назві "Яни Капу", що в перекладі з кримсько-татарського означає "Нові ворота". А як поводяться барани, коли бачать нові воріта? І військово-морські барани не виняток", - прокоментував Невзоров.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Російським морякам осточортіло топити лише свої власні судна, літаки, плавдоки, оркестри і підводні човни. Це зрозуміло. Хочеться урізноманітнити флотське меню. Втім, в ситуації з українським буксиришкою і двома пирогами ВМФ України істерику флотоводців важко пояснити", - сказав він в ефірі програми.

Дивіться програму "Невзоровські середи":

Нагадаємо, раніше Невзоров шокував неочікуваною заявою про РПЦ. За його словами, що "московське патріаршество" буде скасовано як таке, якщо представники Російської православної церкви продовжуватимуть хамити Варфоломію.

Як повідомляв портал Знай.ua, після нападу російськими військовими на кораблі ВМС України в Керченській протоці українська влада звернеться до світової спільноти з проханням перекрити Босфорську протоку.

Також Знай.ua писав, Європейський союз висловив серйозну стурбованість у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі і тим, що агресор незаконно взяв в полон українських моряків.