"Московське патріаршество" буде скасовано як таке, якщо представники Російської православної церкви продовжуватимуть хамити Варфоломію.

Про це заявив російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров.

Так, Невзоров відзначив, що відразу ж після того, як вже стало відомо, що Вселенський патріарх все ж надасть українській церкві Томос, представники РПЦ всіляко критикувати Варфоломія, називаючи "бандитом у рясі" й "розкольником".

У свою чергу Вселенський патріарх доволі тривалий час лише спостерігав за такими діями московський попів, проте нещодавно вже у йому урвався терпець. Зокерма, Невзоров відзначає, що Варфоломій таємно попросив передати РПЦ "вісточку" у якій пригрозив скасуванням російської церкви як такої та передачі її "активів" до відання іншій, зокрема можливо й української.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Але патріарх Константинопольський, він так сухо подивився всі зведення, поцікавився, що про нього нині говорять у Росії, зокрема всякі церковні діячі та предстоятелі, і дуже сухо попросив передати, що якщо вони хамитимуть далі, то московське патріаршество буде скасовано як таке. І, ймовірно, парафії буде передано якій-небудь серйозній помісній церкві в управління, можливо, тій самій українській", – сказав Невзоров.

Разом з тим варто відзначити, що глава "Українського інституту національної пам'яті" Володимир В'ятрович відзначив, що після створення Помісної церкви Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП, – ред.) доведеться змінити назву.

Історик вважає, що УПЦ МП, у світлі останніх подій, більше не може використовувати "бренд", яким користувалася останні 25 років".

"Це всі розуміли з самого початку, – йдеться про Російську православну церкву. Якщо ця церква хоче продовжувати свою діяльність в Україні, саме так вона повинна називатися – РПЦ. Всі прекрасно розуміють, що ця церква не є Українською православною церквою і не може використовувати той бренд, який вона використовувала понад 25 років у нашій країні", - зазначив Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, Андріївська церква дісталася Константинополю, це офіційно.

Як повідомляв "Знай.ua", Лавра в небезпеці, московські попи закликають прихожан стріляти.

Також "Знай.ua" писав, що на зустріч Порошенка і Варфоломія потужно увірвався нежданий гість.

Невзоров: у Російській Православній Церкві томосу немає