Президент України Петро Порошенко поставив крапку у питанні передачі Константинополю Андріївської церкви у Києві.

Глава держави підписав доленосний документ у середу, 7 листопада. Указ вже передали до Верховної Ради.

Таким чином, документ визначає, що Андріївська церква, що знаходиться на столичному Подолі, переходить у постійне користування Вселенського патраірхату у Константинополі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як пояснили українцям, це рішення було необхідним, щоб завершити процес щодо надання Україні Томосу для отримання незалежної, єдиної помісної церкви.

"Встановити, що Андріївська церква Національного заповідника "Софія Київська", яка є видатним об'єктом культурної спадщини, пам'ятником архітектури національного значення, як культова споруда, що перебуває у державній власності, передається в безоплатне постійне користування Вселенського Патріархату для звершення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій", - йдеться в законі.

Нагадаємо, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко пояснив суть підписаної угоди між Петром Порошенком та Варфоломієм.

Як повідомляв портал Знай.ua, призначення Філарета отримала несподіваний поворот. Патріарху Філарету ніхто не забороняв брати участь у виборах предстоятеля УАПЦ.

Також Знай.ua писав про те, що намісник Почаївської Лаври закликав прихожан готуватися до фізичного захисту святинь.

Дивіться: Порошенко підписав угоду з Константинополем