Європейський союз висловив серйозну стурбованість у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі і тим, що агресор незаконно взяв в полон українських моряків. Верховний представник ЄС з міжнародних справ Федеріка Могерини зажадала від Росії розблокувати Керченську протоку, припинити протиправні дії і звільнити захоплених моряків. Таку заяву заявила головний європейський дипломат у середу, 28 листопада. Вона також пообіцяла пильний контроль Європейського союзу над тим, що відбувається в регіоні, а в разі ескалації конфлікту, ЄС "зробить належні дії".

"Ми стурбовані цим застосуванням сили Росією, яка на тлі зростаючої мілітаризації в цьому районі неприйнятна", - йдеться в заяві глави європейської дипломатії у середу, 28 листопада.

Федеріка Могерини звернулася до всіх сторін конфлікту з проханням про стриманість, вона зазначила, що Росії необхідно терміново звільнити захоплені кораблі.

Також Федеріка Могерини в черговий раз різко засудила анексію Росією Криму

"Ми підтверджуємо наше засудження цього порушення міжнародного права. Будівництво Керченського мосту є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України", - додала дипломат. За словами Могерини, Європа цілком виступає за державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Глава європейської дипломатії також додала, що анексія Кримського півострова ніколи не буде визнана Європою законною.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Федеріка Могерини зазначила, що ЄС тепер буде пильно спостерігати за тим, як розвиваються події в конфліктному регіоні, і в разі ескалації конфлікту "прийме належні заходи".

Як повідомляв портал "Знай.uа", документи – фейк, а дії – сміх. Російський військовий розбив в пух і прах дії путінських моряків.

Колишній перший заступник військового коменданта Чечні, полковник запасу ЗС РФ Олександр Глущенко розкритикував дії РФ у чорному морі, а документи українською мовою, опубліковані ФСБ, висміяв.

Раніше ФСБ Росії зробила публікацію так званих "трофейних документів, що були вилучені у полонених українських моряків після конфлікту в Керченській протоці.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", "Затримали їх за мовчання": Путін зробив цинічну заяву про напад в Керченській протоці

Також Знай.uа" писав про те, що Воєнний стан і захоплення полонених: Трамп терміново викликав Путіна на килимок, відомо де і коли