Історія свята

Вперше ідею організувати таке свято висунули в 1931 році. Сталося це в Флоренції, під час Міжнародного конгресу прихильників руху із захисту природи. Тоді більшість масових заходів створювали, щоб розвинути почуття відповідальності за тварин.Адже багато хто спочатку бере їх до себе в будинок, а потім, як тільки щось йде не так, або звір набридає, його викидають на вулицю. Люди не беруть на себе зобов'язання по догляду за котами, собаками, папугами та іншими домашніми улюбленцями, а багато хто з них з самого спочатку не пристосовані до життя без людської допомоги.

З цього часу свято проводять щороку, щоб нагадати людям: «Ви відповідальні за того, кого приручили». Саме ця фраза, сказана колись Екзюпері в його творі «Маленький принц» і стала практично девізом дня.

Традиції

У різних країнах різні заходи в цей день. Хтось проводить пікети на захист тварин від жорстокого поводження, хтось влаштовує флешмоби закликаючи створити притулок або клініку, десь просто влаштовують виставки котів і собак. Звичайні люди дозволяють своїм вихованцям найбільше в цей день, наприклад, лазити по столу, гризти тапки, довше гуляти на вулиці. Хтось купує різну смакоту своєму улюбленцю і приділяє йому максимум уваги.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще останнім часом стала дуже популярною у всьому світі акція «Дзвіночок». В рамках цієї акції, діти приходять до зоопарку в будь-якому місті і одну хвилину дзвенять в дзвіночки. Так вони привертають увагу до проблем братів менших.

Раніше Знай.ua повідомляв, через перекриття доріг по всьому Києву Новий рік обернеться для столичних водіїв сущим пеклом

Нагадуємо, ми вивели алгоритм ідеальної сукні на Новий 2019 рік

Також Знай.ua повідомляв кому категорично не можна обмежувати себе в їжі в Різдвяний піст .