Україна вирішила заборонити журналістам в'їжджати в окупований Росією Крим

Про це передає Радіо Свобода з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

У МЗС не уточнюють, на кого поширюється заборона: українських журналістів або іноземних ЗМІ.

Проте, МЗС зазначає, що рішення прийняли за результатами “гарячих дебатів".

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, Армагеддон у культурному житті України: під загрозою зриву гастролі Little Big, Скриптонита, T-Fest, Макаревича та інших російських зірок

Після оприлюднення постанови про заборону в'їзду на територію України громадянам РФ чоловічої статі у віці від 16 до 60 років, культурне життя країни чекало жорстоке потрясіння.

Згідно з постановою президента Петра Порошенка, відтепер українці не лише будуть позбавлені можливості приймати в гостях друзів і родичів з РФ, але і відвідувати концерти зірок російського шоу-бізнесу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" "Недоязык": українці гідно відповіли безмозким путиноидам, текст 18+

У Росії триває масова істерика з-за України. Зараз російські ЗМІ буквально захворіли питаннями українських реалій. В даний момент Україна стала в Росії однією з найбільш обговорюваних тем. Природно, більше в Росії говорити не про що.

«По російському ТБ просто істерія. На всіх каналах, у всіх передачах і новинах говорять тільки про Україну. Ні, не кажуть — кричать, верещать, бризкають слиною, тупотять ногами, б'ються в припадках. І так 24/7, кожен день, не вщухаючи», — заявив журналіст Олександр Тверській, пише портал "Политека".

Також Знай.ua" писав про те, що Соцмережі бурхливо відреагували на заборону в'їзду в Україну: меми, коментарі і реакція Путіна

Україна здійснила заборону на в'їзд на свою територію чоловікам з Російської федерації у віці від 16 до 60 років. Потрапити на територію країни можуть лише ті, хто прямує в зв'язку з гуманітарними цілями – наприклад, похорон чи поминки.

У зв'язку з прийняттям такої міри на пропускних пунктах на кордоні посилився контроль. У Держприкордонслужбі уточнюють, що прикордонники безпосередньо в пункті пропуску під час співбесіди будуть вирішувати, пропускати росіян чоловічої статі та призовного віку в Україну.

Ця подія викликала бурхливу реакцію користувачів соціальних мереж, причому як в Україні, так і Росії.