В Україні з 2019 року запрацює електронний реєстр листків непрацездатності. Що це означає для українців? Відпрошуватися на лікарняний тепер можна буде онлайн – щоб не їхати з хворим горлом оформляти лікарняний лист, що виглядає справжнім знущанням. Про нововведення повідомляє прес-центр МОЗ.

У відомстві уточнили, що в Україні щороку йдуть на лікарняний до 5,5 мільйонів чоловік. Тому уряд вирішив зробити цю систему більш сучасної і прийняло рішення створити електронний реєстр.

Так, очікується, що вже в наступному році паперові лікарняні повністю "помруть", поступившись місцем своїм електронним аналізам. Крім заощаджених сил і здоров'я, пацієнти зможуть заощадити свій час, і час лікаря - більше не потрібно збирати печатки по кабінетах, а лікарі більше не будуть витрачати час на непотрібну паперову роботу. У Міністерстві додали, що для отримання лікарняного консультація лікаря, як і раніше, буде обов'язковою, але сам бланк надаватиметься в електронному вигляді.

"Знай.uа" також повідомляв про країні, де повністю відмовилися від готівкових грошей. Тільки 1% шведів все ще користується паперовими купюрами, всі інші перейшли на безготівковий розрахунок.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Швеції готівкові гроші фактично померли. Тепер відсоток готівки становить всього 1% від усього обсягу економіки. І цей останній відсоток за іронією проблематичніше і найдорожче замінити безготівкою, пише видання New York Times.

Нагадаємо, цієї зими в українських лікарнях з'являться окремі лікарняні палати для бездомних. Величезна кількість людей без певного місця проживання надходить в лікарні "швидкої" з сильним обмороженням, тому уряд вирішив прийняти такі тимчасові заходи. Невідомо, як відреагують на такий прояв гуманності звичайні пацієнти – адже навряд чи комусь захочеться лежати поруч з бомжами.

Нагадаємо – "навіть не здумайте хворіти". Українцям подарували нові лікарняні. Вистачить тільки на аскорбінку.

Для безробітних українців з'явилися цікаві новини. У Фонді соцстрахування України заявили, що за станом на 1 жовтня 2018 року середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності склав 217,03 грн.

У Фонді розповіли, що в порівнянні з аналогічним показником 2017 року (162,97 грн), розмір виплат збільшився на 54,06 грн - на 33,2%.

Голова правління Фонду соцстрахування Володимир Саєнко розповів, що головним чинником, який вплинув на суттєве збільшення розміру лікарняних, є зростання мінімальної і середньої заробітних плат по Україні, так як сума посібники з тимчасової втрати працездатності від Фонду безпосередньо залежить від середнього доходу особи та тривалості страхового стажу.