Затверджено календар свят та вихідних днів в Україні на 2019 рік. Українці отримали 11 неробочих днів.

Згідно статті Кодексу законів про працю, встановлені такі дати:

  • 1 січня – Новий рік;
  • 7 січня – Різдво Христове;
  • 8 березня – Міжнародний жіночий день;
  • 28 квітня – Великдень;
  • 1 травня – День праці;
  • 9 травня – День Перемоги.

Крім того, до святкових днів відносяться Трійця 16 червня, День Конституції України 28 червня, Дня незалежності України 24 серпня, День захисника України 14 жовтня і Різдво Христове 2 грудня.

При цьому для свят, які припадають на вихідний день, передбачений додатковий вихідний. Великдень переноситься на понеділок 29 квітня, Трійця – на понеділок 17 червня, а День незалежності України – на понеділок 26 серпня.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що з'явилася офіційна інформація про точну кількість вихідних днів в Україні під час новорічних святкувань.

Кабмін рекомендував українським підприємствам графік вихідних днів на різдвяні та новорічні свята. Керівникам пропонується перенести ряд робочих днів таким чином, щоб і на католицьке Різдво, і Новий рік співробітники отримали можливість відпочивати за три дні. Але, звичайно, з подальшим відпрацюванням.

Варто відзначити, що тепер 25 грудня - католицьке Різдво вважається державним святом. У 2018 році цей день припадає на вівторок.

Нагадаємо, ялинка за три мільйони, каракатиці і "золоті" ярмарку: українцям влаштують Новий рік на широку ногу. Всі засоби для організації святкування в столиці надали меценати.

Як повідомляв Знай. ua, під Києвом влаштують ворожіння на Андріївські вечорниці. Князівство відкриває для гостей ворота в справжній середньовічний місто – Стародавній Київ.

Знай. ua писав, що вихідні в грудні і січні: скільки українцям дадуть відпочити. Робочі дні, на які припадають свята, доведеться відпрацьовувати.