З 2019 року, всі люди, які в'їжджають на територію Європейського Союзу будуть проходити перевірку спеціальним роботом.

Цю інформацію повідомляє "ХВИЛЯ".

Проект iBorderControl планують запустити на окремих прикордонних ділянках в тестовому режимі. Випробовуваними пунктами стануть Литовський, Угорський і Грецький кордони.

Мова йде про комп'ютерну програму з анімаційним зображенням поліцейського. Робот буде займатися перевіркою всіх документів, включаючи візу, закордонний паспорт і докази фінансової спроможності.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Важливо, що машина оснащена своєрідним детектором брехні, який дозволить їй аналізувати відповіді людини та визначати, чи говорить вона правду.

Результати першого тесту нової програми показали, що машина виявила 76 відсотків з усіх неправдивих даних, що їй надавалися, серед 30 осіб.

Відомо, що вартість проекту iBorderControl становить 4,5 млн євро.

Нагадаємо, 47-річний українець віз до Угорщини понад 1000 пачок сигарет. Але на шляху контрабандиста стали прикордонники відділу "Горонглаб".

Помітивши наряд, чоловік спробував втекти. Військовослужбовці затримали зловмисника і доставили в прикордонний підрозділ, де відносно нього було складено протоколи за адміністративне правопорушення.

"При огляді місцевості прикордонники виявили кинутий велосипед і сумку з 1130 пачками сигарет різних марок. Сума оцінки цигарок склала майже 19 500 гривень", - йдеться в повідомленні прикордонного відомства.

Раніше повідомлялося, що МЗС Росії заявили про можливу окупацію одразу трьох українських міст, де присутні дипломатичні установи. Про це стало відомо зі слів скандально відомої "представниці" МЗС Росії Марії Захарової.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні змінилися правила розмитнення євроблях.

Також Знай.uа писав, що прикордонники шокували журналістів несподіваним рішенням.