Стихія підготувала українцям приголомшливий сюрприз на Новий рік. Синоптики розповіли, що 31 грудня варто чекати легкого морозу і густого снігу - здається, нічого кращого і побажати не можна в таке свято.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що з 28 по 31 грудня в Україні температура знизиться до 4-6 градусів нижче нуля. Він підкреслив, що мороз протримається і в перші три дні січня - тоді температура не підніметься вище 3-4 градусів, передає "ХВИЛЯ".

"І потім знову відлига до 15 січня" Леонід Горбань

Синоптик уточнив, що в передноворічні дні погода нічим не буде відрізнятися від листопадової. На Україну очікують постійні коливання температур: до п'ятого грудня – відлига на 3-4 дні, потім знову пониження температури на 5-6 днів.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Потім знову морози, 7-8 градусів, не більше. До 17 числа знову тривала відлига аж по 25 число. До кінця грудня легкі морози і хороший сніг перед самим новим роком – з 28 по 31 число". Леонід Горбань

Нагадаємо, початок тижня, 3-4 грудня буде без опадів практично у всіх областях України. Лише на заході країни очікується мокрий сніг з дощем. У Києві 3 грудня фахівці обіцяють туман і видимість 200-500 метрів. Про це попереджає прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На заході прогнозується дощ зі снігом, температура до +5 градусів. Також тепло буде на півдні +4 градуси. А ось зимовий холод відчують на собі жителі півночі, де денна температура становитиме -3 градуси і сходу до -2 градусів. У Києві вдень буде близько -2 градусів.

Як повідомляв "Знай.uа", колючі морози закриють українців у будинку. Майже у всіх областях 3 грудня буде хмарно з проясненнями.

Також "Знай.uа" писав, що найсильніші вітри, дощ і ожеледиця будуть радувати українців цілий тиждень, і це ще не все. Погода готує "приємний" сюрприз.