Кілька місяців тому українцям повідомили радісну звістку: відтепер не тільки чиновники зобов'язані говорити державною мовою, касирів це також стосується. І якщо про здібності деяких багатих та відомих вже ходять анекдоти, то магазини це, на жаль, досі нічому не навчило.

Мовний скандал на Київщині: української не розуміють?

Приміром, нещодавно саме на мовному підгрунті спалахнув скандал на Київщині. Користувачі мережі скаржаться на те, що касирка нахабно відповідає на прохання перейти на українську, не дає книгу скарг і навіть відмовляється кликати адміністратора, аби вирішити проблему.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Один з покупців вирішив не залишити це просто так, викликав копів і написав заяву. Поліцейські спочатку пропонували проїхати в райвідділ для оформлення документів, на що чоловік категорично відповів відмовою. Все ж прийняли заяву на місці. Відзначимо, користувачі мережі дивляться на ситуацію по-різному, повідомляє Politeka.

Багато хто вважає, що знання української мови є обов’язковою умовою для працівників сфери обслуговування, але дехто взявся все таки захищати касирку:

"Нехай їде до матері у Росію і там розмовляє на путінською мовою, а Україну залишить назавжди. Досить тієї москальщіни у нас ", "В Нідерландах, офіційну роботу без знання мови ти не отримаєш. Англійська не катить … У нас повинні бути такі ж закони – не знаєш української, йди додому, вчи", "Не вмієш поводитися в магазинах, не треба ходити – сиди вдома голодний не доводь людей", "Ну не це зараз головне!!!!! Коли ж дійде!?", , – пишуть користувачі соціальних мереж.

Дивіться: "Відмовились обслуговувати українською": мовний скандал в McDonald's - всі подробиці

Нагадаємо, експерти підрахували реальний рівень прибутків українців протягом останнього року.Як повідомляв "Знай.ua", Kyivstar запустив безліміт 4G. Також "Знай.ua" писав, через негоду в більшості областей України почастішали ДТП та травмування пішоходів.