Важко знайти українську родину, яка б не любила страви з червоного м'яса. Мало хто здогадується, скільки ризиків для здоров'я приховують у собі котлети і відбивні, а сосиски - це взагалі окрема тема.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Вона підкреслила, що до червоного м'яса відносять насамперед, свинину, яловичину і баранину, а птах в цей перелік не входить. Також червоне м'ясо міститься в ковбасі, копчених виробах, сосисках або хот-догах.

"Особливо це стосується процесованного м'яса. Люди, які регулярно їдять великі порції червоного і процесованного м'яса, частіше хворіють на серцево-судинні хвороби, рак і передчасно вмирають. Надлишок процесованного м'яса в раціоні збільшує ризики виникнення раку товстої кишки, підшлункової залози і простати. Таке м'ясо містить нітрозаміни і поліциклічні ароматичні вуглеводи - речовини, що володіють карциногенною дією" Уляна Супрун

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Як зменшити ризики від вживання червоного м'яса:

  1. Їсти не більше 70 г готового червоного м'яса на день (порція розміром з долоню). Кожен день вживати його також не бажано.
  2. Повністю відмовитися або звести до мінімуму вживання процесованных м'ясних продуктів.
  3. Обробляти м'ясо теж необхідно правильно - запікати, тушкувати і відбивати.
  4. Необхідно разом з м'ясом їсти якомога більше рослинної їжі. Або ж робіть дні без м'яса, збагачуйте раціон бобовими, горіхами.
  5. Будьте фізично активними і підтримуйте здорову вагу - це значно знижує ризик ряду захворювань, зокрема пов'язаних з м'ясом.

Нагадаємо, нові казки від Супрун насмішили українців.

Раніше “Знай.uа” писав, що відома українцям своїми неактуальними і недоречними радами блогероміністр охорони здоров'я Уляна Супрун знову взялася за своє. Тепер вона почала рекламувати мобільний додаток, яке є так званим ВІЛ-тестом "100% життя".

Знай.uа” писав, лікарів змусять приховувати діагнози дітей: у Супрун блиснули черговим маразмом.