5 грудня, у середу, біля рівненського відділення СБУ було помічено кілька десятків священиків УПЦ МП. 12 священнослужителів були викликані на допит, а інші прийшли їх підтримати.

Передає ТСН.

СБУ поки ніяк не коментує цю ситуацію.

Як стало відомо з журналістських джерел, СБУ допитують священиків в рамках декількох відкритих кримінальних справ - за "Державну зраду", і "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Швидше за все мова йде про те, що коли Росія почала агресію проти України кілька священиків поширювали російські агітаційні матеріали.

Нагадаємо, СБУ знайшла "під рясою" у московських попів цікаві брошури

Служба безпеки України під час обшуків у приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату викрила цілу мережу розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу.

Силовики звітують, що за останні кілька днів вони ретельно переглянули всі окремі адміністративні приміщення УПЦ МП й приватні будівлі, які належать представникам цієї конфесії.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Золото та секс-іграшки сподобалися, шукають ще: СБУ трясе московських попів на Житомирщині

У Житомирі правоохоронці проводять обшуки у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі Української православної церкви Московського патріархату.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

У понеділок, 3 грудня, правоохоронці проводять обшуки відразу в кількох храмах на Житомирщині - Овручі, Коростені і в самому Житомирі. Про це інформує відділ комунікації Головного управління Нацполиции в Житомирській області.

Так, зокрема, слідчі поліції разом з співробітниками СБУ проводять обшуки у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі УПЦ (МП).

Також "Знай.ua" писав про те, що Золоті пластини, секс-іграшки і колекція годин: СБУ оцінила немонашескую розкіш настоятеля Лаври