Новий рік все ближче і скоро в українських домівках будуть наряджати ялинку. Традиційно це або жива, придбана на ринку, сона чи ялинка, або ж штучне дерево. Фахівці розповіли, як обрати ідеальне новорічне дерево та при цьому не нашкодити природі.

Про це пише НВ.

Як купити легальну ялинку

Ялинки, які ми можемо придбати на ринках, заготовлюються на спеціальних плантаціях або ж зрубуються для оздоровлення лісів. Новорічні дерева вже кілька років поспіль в Україні маркуються спеціальними уніфікованими засобами з індивідуальним номером, який можна відстежити в інтернеті.

"Загалом зростає десь близько 15 млн штук хвойних дерев різного віку. І кожна людина може або зайти на сайт і перевірити за номером, звідки ця ялинка привезена і переконатись, що вона легальна, або скачати собі на телефон додаток. Ми бачимо, що десь 500-550 тисяч, така у нас виходить реалізація на новорічні свята. Але, звичайно, якщо буде попит більший, то лісгоспи зможуть його задовольнити", - говорить спеціаліст.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Асортимент

Зс словами представника лісгоспагенства, цього року в асортименті для українців такі породи ялинок, як сосна звичайна та кримська, ялина європейська та ялиця біла.

Ціни в порівнянні з минулорічними не зміняться. Стартуватиме варість дерев від 60-70 гривень.

Украънцывпопереджають, що купувати дерево без клейма не можна, оскільки ви можете мати справу з браконьєрством, а це карається законом.

Новий рік без шкоди для природи

Найкраще для природи - відзначати новорічні свята без ялинки, прикрасивши будинок власноруч, або ж придбати штучну ялинку.

Найбільш корисний для екології вихід із ситуації - це ялинка у горщику, яку можна згодом пересадити, вважає екоактивіст Андрій Хрутьба.

Також дім можна прикрасити хвойними гілочками.

Щодо штучних, тут потрібно бути обережними, оскільки невідомо зякого матеріалу виготовлена ялинка, обов'язково перевіряйте склад пластику.

"Якщо говорити про штучні, то це має бути той матеріал, який може бути перероблений, утилізований, щоб не створювати проблеми в майбутньому.

Ялинка в горщику - це найдорожчий варіант, проте один з найбільш екологічних.

Нагадаємо, українськи батькам розповіли, скільки цього року коштує організувати новорічне дитяче свято з аніматорами та веселими іграми.

Як повідомляв портал Знай.ua, щоб здійснилось найзаповітніше бажання потрбіно правильно його загадати. А зробити це можна у новорічну ніч, коли на Землі панує особлива атфосфера та дуже потужна енергетика.

Також Знай.ua писав про те, що у Львові відкрилась перша в цьому році резиденція Святого Миколая. Найменших українців чекає яскраве свято та багато вражень.