За останню добу на Міжбанку ситуація стосовно національної валюти почала покращуватися. Так у четвер Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 15 копійок, а на кінець тижня, у п'ятницю - ще на 6 копійок.

Про це повідомили на сайті відомства.

Таким чином, станом на 7 грудня, офіційний курс долара в Україні склав 28,07 грн/дол.

долари

Офіційний курс гривні до європейськоївалюти встановлено на рівні 31,76 гривні.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші
Показати ще

гривня

У Мінфіні розповіли про зміни щодо зарплат та пенсій

Міністерство фінансів України підготувало зміни до державного бюджету на наступний рік. Згідно планів відомства, повинні збільшити розмір пенсійних виплат до 10,8 мільярдів гривень, а також додатково виділити 227 мільйонів на доплату за роботу у зоні відчуження.

Водночас Кабмін зменшив видатки на 1,2 мільярди гривень на реформу держуправління.

українці

Нагадаємо, Кабмін заклав пронозований курс долара в держбюджет на 2019 рік на рівні 29,4 грн/дол. В бюджеті на 2018 рік він становив 30,1 грн/дол.

Як повідомляв портал Знай.ua, введення воєнного стану і психологічні чинники вплинули на стан валютного ринку в Україні. В обмінниках відразу ж почали зашкалювати цифри продажів валюти. Експерти дали прогноз до кінця поточного року.

Також Знай.ua писав про те, що експерти прогнозували, що до кінця 2018 року долар перетне позначку в 29 грн/дол.

Українці бідкаються, що з курсом дорожчає і все інше, на продукти родині вже набагато важче заробити.

Дивіться: Державний бюджет 2019 у конкретиних цифрах