30 чи навіть 35 гривень за долар! За євро ще більше - майже 40 гривень. Яких тільки прогнозів стосовно курсу на листопад, грудень роблять експерти. Тим часом урядовці запевняють: долар не перетне психологічної позначки у 30 гривень. Тож якою буде ситуація на валютному ринку напередодні нового року? І як це вплине на вартість товарів у магазинах?

У серпні національна валюта трохи зміцнила свої позиції, ціна за долар в обмінниках трохи перевищувала 26 гривень. Проте сьогодні ми бачимо вже зовсім іншу картину. Після поступового зростання ціна на 2 гривні більше. Люди бідкаються, що з курсом дорожчає і все інше, на продукти родині вже набагато важче заробити.

Як прогнозують експерти, ціну в 29 гривень долар перетне ще до кінця поточного року.

"Ті кошти, які викидаються на ринок у великому об'ємі, що з ними будуть робити оператори, вони їх знову ж таки будуть переводити в долари. Відповідно на кінець грудня ми будемо бачити суттєве підвищення і курсу долара, щонайменше ще на гривеню", - говорить економіст Ігор Греберок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Та й думати про те, що американська валюта на початку 2019 року вимаатиме в обмінниках 32 гривні за долар експерт не радить. Для різкого знецінення гривні причин наразі немає.

Але чим більше дорожчає долар, тим більше стрибатимуть ціни і вмагазинах. Так перед новим роком слід чекати дорожчання продуктів харчування, наприклад, відсотків на 15% срибнуть у ціні овочі.

Нагадаємо, в уряді розповіли, як ціни на газ підніматимуться протягом року.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям назвали терміни підняття тарифів на послуги ЖКГ.

Також Знай.ua писав, що влада затягує з монетизацією субсидій. Експерти пояснили, коли і чи взагалі побачать українці живі гроші щамість віртуальних.

Дивіться: Круті віражі на міжбанку. Чого чекати у кінці грудня