УПЦ КП на архієрейському соборі представлять 40 архієреїв.

Українська автокефальна православна церква будуть представляти 12 архієреїв.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

Не дивлячись на різкі заяви Московського патріархату з приводу Єдиної помісної церкви, в Соборі будуть приймати участь 3 або 4 представника УПЦ МП.

Як зазначає Філарет, в даний момент відбувається боротьба за те, щоб українську церкву не визнали.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Це робить Москва, але через наших українських прислужників. Поширюють чутки, що патріарх піде у відставку і не буде балотуватися. Це неправда. Я до смерті буду патріархом, тому що інтронізація була в 1995 році. І ніхто цієї благодаті не зніме, – заявив Філарет.

До того ж, за заявою патріарха, на Об'єднавчому соборі розглянуть об'єднання церков, оберуть її предстоятеля та візьмуть статут єдиної помісної православної церкви в Україні.

Як священик сподівається, подібні події йдуть Україні на благо

"Ми гірше не приймемо. І все відкинемо, якщо від нас будуть вимагати не корисне", – додає Філарет.

Коли почнеться Об'єднавчий собор?

15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві відбудеться Об'єднавчий собор, на якому оголосять єдину Українську автокефальну церкву і оберуть її предстоятеля. Вселенський Патріарх Варфоломій підписав листи з запрошеннями ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського Патріархату взяти участь у цій історичній події. Керівником Собору митрополит Гальський Еммануїл (православний митрополит Франції, підпорядкований Вселенського патріархату).

Нагадаємо, Московські попи зовсім збожеволіли з-за втрати України: "греки улесливі"

В УПЦ МП страшенно бояться греків. А якщо точніше – то "повній залежності від них. На існуючу "небезпека" поскаржився митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), телеканалу Даний Час. Його слова передає "Радіо Свобода".

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Gucci в рясі: "душевний" поп посунув блогерів в Instagram

Також "Знай.ua" писав про те, що Константинополь позбавить Онуфрія титулу: опублікований документ