На середу, 8 грудня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні щодо американського долара і євро.

За даними Національного банку України, українська гривня втримала свої позиції стосовно американської та європейської валюти.

Про це свідчать дані на сайті регулятора у п'ятницю, 7 грудня.

Так, один американський долар 8 грудня буде коштувати 27 гривень 82 копійки – що на п'ять копійок нижче, у порівнянні з попереднім банківським днем.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У той же час євро значно впав в ціні - за тиждень на сім копійок. Національний банк України встановив офіційний курс євро на 8 грудня - 31 гривня 64 копійки.

Нагадаємо, що в Мінфіні розповіли про зміни щодо зарплат і пенсій.

Міністерство фінансів України підготувало зміни до державного бюджету на наступний рік. Згідно з планами відомства, повинні збільшити розмір пенсійних виплат до 10,8 мільярдів гривень, а також додатково виділити 227 мільйонів на доплату за роботу в зоні відчуження.

У той же час Кабмін зменшив видатки на 1,2 мільярда гривень на реформу держуправління.

Також портал писав, що Кабмін заклав пронозований курс долара в держбюджеті на 2019 рік на рівні 29,4 грн/дол. У бюджеті на 2018 рік він склав 30,1 грн/дол.

Як повідомляв портал Знай.uа введення військового стану і психологічні чинники вплинули на стан валютного ринку в Україні. В обмінниках відразу ж почали зашкалювати цифри продажів валюти. Експерти дали прогноз до кінця поточного року.

Також Знай.uа писав про те, що експерти прогнозували, що до кінця 2018 року долар перевищить 29 грн/дол.