В листопаді попит на електромобілі в Україні виріс в 2,4 рази в порівнянні з торішнім показником.

Цю інформацію повідомляє асоціація "Укравтопром".

Відомо, що за місяць 598 електромобілів пройшли первинну реєстрацію в Україні. Із них 80% - імпортовані машини з пробігом.

На українському ринку найулюбленішим автомобілем залишається Nissan Leaf. За минулий місяць 344 українця стали власниками автомобілів цієї моделі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На другому місці за популярністю залишається автомобіль BMW i3. Перевагу цьому електромобілю Лейпцігського заводу BMW віддав 41 покупець.

Почесне третє місце посіла Tesla Model S - у листопаді 34 автомобілі цієї моделі отримали українську прописку.

Renault Zoe на четвертому місці з результатом 28 од.

Замикає п'ятірку лідерів Fiat 500e, який вибрали 24 покупця.

Всього з початку року в Україні свою першу реєстрацію пройшли 4812 електромобілів, що майже в 2 рази більше ніж за аналогічний період 2017 року. Частка імпортованого секонд-хенду в цьому сегменті авторинку склала 84%.

Нагадаємо, що один з власників Tesla Model 3 зміг технічно її “хакнуть” і покопатися в її програмному вміст – а потім, вивчивши архітектуру, накотити повноцінну версію операційної системи Ubuntu. Таким чином власник авто зміг повністю перепрошити свій апарат, і навіть користуватися як повноцінним ПК.

Звучить це дійсно незвично, однак якщо врахувати, який продуктивний потенціал Tesla встановила свою модель електромобіля, стає зрозуміло, що це лише початок такої модернізації. Не виключено, що надалі користувачі зможуть модифікувати бортовий комп'ютер авто Tesla, всіляко його покращуючи і модифікуючи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за останній місяць оголошення про продаж нерозмитнених авто різко зросла.

Також Знай.ua писав, що власники євроблях припинили бунтувати. Готують до нової війни.