В Україні зміниться порядок нарахування пенсій. Міністерство соціальної політики хоче зняти обмеження на виплату максимального розміру пенсії.

Про це повідомляє "businessua.com".

Наразі законопроект знаходиться на стадії доопрацювання. Якщо ж його ухвалять, то за словами міністра соцполітики Андрія Реви, це дозволить справедливо збільшити розмір пенсій для тих українців, чиї внески до Пенсійного фонду збільшаться в результаті зняття обмежень з бази нарахування ЄСВ.

пенсіонери

"Це дійсно є адекватною відповіддю на зняття обмеження бази нарахування ЄСВ. Якщо ми всю заробітну плату робимо базою нарахування для сплати єдиного соціального внеску, то, відповідно, і пенсія також повинна бути нарахована за всим внеском, без обмежень. І ми абсолютно готові на такий крок, тому що, на мою думку, це абсолютно адекватна пропозиція: люди більше платять, значить, люди мають право отримувати більше – в цьому і полягає принцип соціальної справедливості", – цитує прес-служба Реву.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Втім нові правила будуть стосуватися лише тих українців. які отримують виплати, згідно із законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

гроші

"Це не стосуватиметься прокурорів, суддів чи держслужбовців. Зняття обмежень на виплату пенсій, у разі ухвалення запропонованих змін, відбудеться виключно для учасників пенсійної програми", - додав Рева.

українці

Рева заявив, що 4 мільйони українців не побачать пенсій

З 16 мільйонів працюючих українців, близько чотирьох мільйонів отримують зарплату "у конвертах". А це за словами міністра соцполітики, може стати причиною відмови у субсидіях та навіть пенсіях.

Нагадаємо, українцям назвали різницю в оцінці праці чоловіків та жінок у нашій країні. Так, за статистикою, чоловіки отримують більше, ніж платять прекрасній половині населення.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили, що неоплачені борги за газ можуть стати причиною відключення послуг. Так, якщо родина заборгувала за блауине паиво від 4 тисяч гривень, їх можуть відрізати від постачання газу.

Також портал Знай.ua писав, що у Києві підняли тарифи на газ та пояснили, як платитимуть українці, у яких немає у квартирі лічильника.

Дивіться: Пенсії по-новому. Хто та скільки отримає