За даними Держстату розмір отриманих пільг та субсидій на комунальні витрати на одне середнє домогосподарство становив 412 гривень на місяць.

Відповідні дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Державної служби статистики оприлюднені в п'ятницю, 7 грудня.

При цьому середні витрати домогосподарств на оплату житла, комунальних продуктів та послуг у 1 півріччі цього року становили 1321 гривню в місяць або 16% від загальних витрат. За даними статистичного відомства, в 1 півріччі минулого року відповідні витрати становили 19% або 1280 грн в місяць.

Розмір отриманих пільг та субсидій (готівкових та безготівкових) на оплату житла, комунальних продуктів та послуг у розрахунку на пересічне домогосподарство становив 412 грн в місяць, або 31% витрат на оплату житла, комунальних продуктів та послуг (у січні-червні 2017 року - 504 грн (39%).

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

При цьому середньомісячні загальні доходи одного домогосподарства у 1 півріччі 2018 року склали 9249 гривень. В середньому на одну людину, яка входить до складу домогосподарства еквівалентні загальні доходи становили 4384 грн в місяць.

Нагадаємо, як здійснити обов'язковий платіж по субсидії: підказки, поради та цікаві нюанси. В наступному місяці сім'я має право розрахуватися за спожитий понад норми газ зекономленої в попередньому місяці субсидією.

Як повідомляв Знай. ua, ніяких пенсій і субсидій: Рева оголосив вирок половині населення України. Як українців будуть штрафувати за "зарплати в конвертах" та чи вирішить це проблему.

Знай. ua писав, що українцям масово надсилали "фейкові" квитанції, як не бути обдуреним. Нафтогаз сказав, що треба робити при отриманні "фейкової" платіжки.