В Україні досі зберігається різниця в оплаті праці жінок і чоловіків, тому необхідно зробити конкретні кроки для ліквідації цього негативного явища.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час участі у ІІ Українському жіночому конгресі, повідомляє прес-служба глави держави.

Володимир Гройсман та Петро Порошенко
Володимир Гройсман та Петро Порошенко

"До цих пір залишається ще багато проблем щодо гендерної нерівності, які необхідно врахувати. Одна з них – це різниця в оплаті праці", - сказав Порошенко.

За його словами, середня оплата праці чоловіків на 21% перевищує середню оплату праці жінок, хоча порівняно з 2016 роком ця різниця скоротилася на 4%.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Наслідки нерівності серйозні – пенсія жінок на сьогодні на третину менше, ніж пенсія чоловіків. Це неприйнятно в умовах, коли в структурі бідного населення, де переважають пенсіонери, 65% – жінки. Така статистика свідчить про необхідність вжиття конкретних заходів для їх подолання вже зараз", - підкреслив президент.

Прем'єр-міністр назвав дикістю ситуацію, коли жінки отримують меншу зарплату, ніж чоловіки.

"Я думаю, нам потрібно вирішити ще одну несправедливість. Це питання оплати праці. Коли ми дивимося на статистику в тому, що жінки чомусь на 25% отримують менше грошей, то, повірте, у мене на це питання немає відповіді. Вважаю, що це дикунство і те, чого не може бути в цивілізованому світі", - сказав Гройсман.

На його думку, така проблема вимагає негайного вирішення, можливо навіть на законодавчому рівні.

"Тому що за одну і ту ж роботу платити менше — я вважаю, що це абсолютно безвідповідально. І якщо буде пропозиція системного врегулювання цієї проблеми, я думаю, що ми її дуже швидко вирішимо і консолідуємо необхідну для прийняття рішення більшість", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, українцям показали нові умови монетизації субсидій.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", українцям можуть відключити газ.

Також "Знай.uа" писав про можливе підвищення тарифів ЖКГ.