Міністр соціальної політики України Андрій Рева стурбований тим, що в Україні з 16 мільйонів постійно працюючих громадян, четверта частина з них не здійснють внесків, так званих ЄСВ. Крім шкоди для бюджету країни подібну зневагу, за словами Реви, завдає шкоди і самим неплатникам, оскільки у майбутньому негативно позначится на їх пенсіях. І, як результат, повз них можуть пройти і нові субсидії, які будуть діяти з наступного року.

Про це заявив глава Мінсоцполітики Андрій Рева в ефірі тепрограми.

Так, за словами чиновника, саме виплати роботодавцями Єдиного соціального внеску на даний момент є основним, якщо не єдиним джерелом наповнення Пенсійного фонду країни. Тим більше, що в останні роки, щоб простимулювати ці виплати, в Україні були введені пом'якшення і податкові знижки, які дозволяють спростити процес виплат. Також сама ставка ЄСВ була знижена до 22% (раніше вона становила 38%).

Андрій Рева

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Те, що Пенсійний фонд зазнав таких збитків, винні певною мірою, на думку міністра, підприємці, які використовують різні незаконні схеми, ухиляючись від виплат соцвнесків. Що, в свою чергу, викликає у Міністерстві соціальної політики пропозиції знову про підвищення граничних виплат ЄСВ, щоб збільшити тим самим загальну суму відрахувань у Пенсійний фонд. Однак це, на думку міністра, проблеми з наповненням ПФУ не вирішить, бо "не можна увійти в одну річку двічі".

українці

Залишилося зрозуміти, чи вирішать, на думку Андрія Олексійовича, проблему прийдешні штрафи за зарплати "у конвертах", в самому незабаром загрожують завдати істотного удару по українському бізнесу? І чи є в уряду інші способи вирішення цієї ситуації, крім обіцянок залишити неплатників без пенсії, або українським бізнесменам у найближчому майбутньому знову доведеться "тугіше затягувати пояси"?

Нагадаємо, українцям показали нові умови монетизації субсидій

Як раніше повідомляв Знай.uа, українцям можуть відключити газ

Також Знай.uа писав про можливе підвищення тарифів ЖКГ

Дивіться: Нові пенсії. Кому та скільки дадуть