В Україні з 1 грудня підвищився прожитковий мінімум. У зв'язку з цим відбувся невеликий ріст і соціальних виплат, які до неї прив'язані.

З грудня 2018 року середній прожитковий мінімум становить 2027 гривень. Для тих, хто втратив працездатність він становить 1638 гривень, а для працездатних громадян – 2102 гривні.

Прожитковий мінімум для дітей до 6 років становить 1779 гривень.

Мінімальну пенсію в Україні підняли на 45 гривень і тепер вона становить 1497 гривень на противагу минулим 1452 гривням. Крім того, в Україні планують з 1 грудня 2018, 1 січня і 1 березня 2019 року підвищити пенсію.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Україні почнуть штрафувати за зарплату "в конверті" – адже нашому "бідного і нещасного" державі потрібно обов'язково знати, коли і скільки отримує кожна людина. Про це йдеться в повідомленні Кабінету Міністрів, який вирішив пограти в благородство і "вивести з тіні" праця, легалізувавши українські зарплати.

Раніше для цього істотно знизили оподаткування, а тепер грати по-хорошому, державі, мабуть, набридло. Тепер за кожного співробітника, хто отримує зарплату "в конверті", роботодавця зобов'яжуть виплатити штраф у розмірі 125 190 гривень.

Нагадаємо, Укрпошта відбере в українців не тільки пенсії: популярна послуга стане недоступною. Підприємство тероризують за мільйонні газові борги.

Як повідомляв Знай. ua, скільки українців живе від зарплати до зарплати, жахлива статистика. Заощадження на термін від одного місяця до двох місяців мають 9-10% респондентів.

Знай. ua писав, що в уряді осліпли і запевняють про зростання зарплат. За рік середня зарплата зросла майже на чверть.