Українці, які брали участь у бойових діях на Сході країни і мають підтверджений документальний статус учасника АТО відтепер мають право вийти на пенсію достроково. Таке рішення було затверджено Верховним Судом України у четвер, 22 листопада 2018 року.

Приводом для цього рішення стало звернення в суд сумчанина, який воював на Донбасі. Чоловік пройшов пекло під Маріуполем, Авдіївкою та Мар'їнкою і повернувся додому, коли завершився контракт з ВСУ. По поверненню додому, ветеран АТО звернувся в пенсійний фонд з проханням, щоб йому надали пенсію достроково. В державній організації чоловік нарвався на відмову, там заявили, що Україна офіційно не знаходиться в стані війни. Захисник України подав у суд.

Первинно розглянувши справу, суд передав її Верхрвному Суду, який визначив відмову в державній організації як незаконну. Був створений прецедент, надалі в аналогічних ситуаціях закон буде на боці захисників України. Це ж стосується і учасників АТО.

Так, на ранню пенсію можуть піти учасники бойових дій та АТО, які досягли 55 років (чоловіки) і 50 років (жінки), якщо трудовий стаж складає 20 років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", пенсіонерам плюнули в обличчя напередодні Нового року: Розенко анонсував підвищення пенсій у грудні, але це не гроші.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко розповів, що в Україні мінімальні пенсії зростуть з 1 грудня 2018 року. Їх піднімуть до 1497 гривень, відповідно, надбавка складе "аж цілих" 62 гривні. Ось такий, здавалося б, незначний "подарунок під ялинку" пенсіонерам, і то хліб для бабусь, які рахують копійки. Так порахували влади, але ця "добавка" - зовсім не гроші, якщо об'єктивно.

Нагадаємо, захистіть батьків: в українців почнуть відбирати пенсії, з'явилися деталі нового закону.

Нагадаємо, "Укрпошта" розглядає припинення доставки пенсій з 2019 року у разі, якщо не буде затверджено новий тариф на цю послугу.

Як повідомляв портал Знай.uа "Укрпошта" з 1 січня 2019 року припиняє здійснювати доставку пенсій українським громадянам. У компанії це рішення аргументують - збитковістю послуги.

Також нагадаємо, що українцям розповіли про непросте рішення – що буде з пенсією. Президент України Петро Порошенко розповів українцям, що буде з доставкою пенсій. Глава держави запевнив, що хвилюватися не потрібно і це питання буде вирішено.