У неділю, 9 грудня, на території України буде переважати вологе і тепле повітря, яке прийшло до нас з заходу Європи. В українському Гідрометцентрі повідомляють, що воно принесе мокрий сніг із дощем. Вдень майже у всіх регіонах буде близько 0°, західних і південних областях 1−6° тепла.

При цьому на наших дорогах місцями очікується ожеледиця. Вітер південний 5−10 м/с, в західних областях місцями пориви 15−20 м/с.

<em>карта Укргідрометцентру на 9 грудня</em>

У Карпатах вдень очікується сніг, а температура вночі та вдень буде близько 2−7° морозу.

У західних областях країни, температура вночі 4−9° морозу. У східних регіонах і на півночі Лівобережжя 2−7° морозу.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В столиці у неділю погода буде хмарною з проясненнями. Також може пройти невеликий мокрий сніг із дощем, вітер буде південно-західний 5−10 м/с. Температура вночі та вдень буде від 3° морозу до 2° тепла.

Вихідні. В Україні погоду визначатимуть атмосферні фронти, пов"язані із циклоном Marielou - перша карта. Завтра, у...

Geplaatst door Наталка Діденко op Vrijdag 7 december 2018

Якщо вірити даним Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 9 грудня найвища температура повітря була +8,5 в 1960 році, а найнижча температура спостерігалася вночі - 18,4 морозу в 1945 році.

Крім того, геомагнітний фон в Україні в неділю буде досить спокійним, лише невелика магнітна буря очікується вночі, але до 5.00 ранку вона вщухне.

Нагадаємо, що відомий народний синоптик Наталка Діденко озвучила тривожний прогноз погоди на 11−12 грудня 2018 року. Згідно з її публікації у соцмережі Facebook, в більшості регіонів України погода в ці дні ускладниться до нас увірветься активний циклон з південно-заходу.

Як повідомляв портал Знай.uа, на вихідних в Україні очікується погіршення погоди через циклон Marielou, але до неділі атмосферний фронт зміститься на схід, температура коливатиметься близько нуля.

Також портал Знай.uа писав, що у вихідні краще не висовувати ніс на вулицю – Київ промокне, потім промерзне, а потім ще раз промокне, столицю захоплять сніги і дощі. Синоптики радять киянам і гостям столиці подбати про парасольки та зручне і тепле взуття.