Сьогодні ввечері, 8 грудня, в Москві зупинилося серце 91-річної правозахисниці і критика політики президента РФ Володимира Путіна Людмили Алексєєвої.

Жінка була однією із засновників Московської Гельсінкської групи. Росіянка говорила, що заздрить українцям.
"Чесно кажучи, я як росіянка заздрю українцям. Звичайно, у них дуже скрутне становище, але вони хоча б йдуть у вірному напрямку".

Алексєєва стала однією з тих, хто підписав Резолюцію Маршу миру. В ній були висунуті вимоги про припинення агресивної політики Кремля щодо України і вимога перестати підтримувати сепаратистів на сході України.

"Не звертайте уваги на те, що я росіянка. Мені соромно за те, що ми робимо по відношенню до України. Повірте мені, я не одна така. У нас таких людей багато. Ми не все імперіалісти", - заявляла вона в 2017 році.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також в грудні 2016 року правозахисница висловила підтримку лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.

Нагадаємо, Людмила Алексєєва одна з найстаріших представників правозахисного руху в Росії. Вона народилася в Криму в місті Євпаторія в 1927 році. Після закінчення Другої світової війни стала учасницею правозахисного руху в Росії. Через тиск була змушена переїхати до США, але через 20 років повернулася на Батьківщину.

Підле вбивство Гандзюк залишається безкарним: шокуючі факти

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Особистий ворог Кучми: таємниця вбивства Гонгадзе розкрита

Також "Знай.uа" писав, Справа Ноздровской: суд виніс рішення