Українців попередили про нові витівки стихії. У понеділок, 10 грудня, слід чекати ураганів та заметіль.

Про різке погіршення погоди попередили співробітники Укргідрометцентру.

У деяких регіонах прогнозують ураганний вітер і лавини снігу.

Майже на всій території України найближчим часом зіпсується погода.

Представники Держслужби з надзвичайних ситуацій просять бути обережними на вулиці, особливо це стосується водіїв, адже видимість на дорогах можу бути вкрай поганою, а самі дороги слизькими.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За словами "надзвичайників", особливо відчують на собі удари стихії жителі північних, центральних, південних і західних областях.

"До кінця доби 9 грудня вночі та вранці 10 травня у північних, центральних і південних областях України – туман, видимість 200-500 м. До кінця дня 9 грудня вночі та вранці 10 січня у західних областях – пориви вітру 15-20 м / с, в Карпатах місцями 25-27 м / с", – повідомили в ДСНС.

Тим, хто збирається в гори, у ДСНС закликають втриматися від екстремальних походів, оскільки у цей період збільшується ймовірність сходження лавин.

Додамо, синоптики прогнозували погоду на початок тижня. У найближчі дні зима знову повернеться, збільшаться морози та снігопади.

10 грудня і в ніч на 11-е на Лівобережжі та в Карпатах очікується невеликий мокрій сніг і дощ, а вісь у східних областях будуть помірні опади. Вдень 11 грудня у східних, більшості південних і центральних областей – дощ і мокрій сніг, місцями сильний.

У Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях синоптики прогнозують налипання мокрого снігу та ожеледь. В інших регіонах без істотних опадів, місцями ожеледиця. Температура вночі 11 грудня буде на позначці в -2 градуси, а вдень очікується до +3 градусів; у південних регіонах вдень обіцяють до +9 градусів.

У столиці невеликий мороз до -2 та можливі опади.

Нагадаємо, київських водіїв попередили про туман вранці у понеділок.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики попередили жителів східних та південних областей про опади.

Також Знай.ua писав про те, що вчені попередили про катастрофічні наслідки такого явища, як Ель-Ніньо. Як потепління океану позначиться на житті?

Дивіться: Якою буде зима 2019