В ході військових навчань НАТО і союзників Combined Resolve XI, які традиційно проходять кожні півроку в Німеччині, бійці 24-ї окремої мехбригади їм. Короля Данила знищили БТР і танк умовного противника.

З втрат у "наших", які в цей раз "воюють" у місті Хоэнфельс за сили BLUEFOR - одна БМП.

Крім того, 24 ОМБр планують розпочати ведення наступального бою: завдання - підтримати американський батальйон під час штурму міста.

Під час активної фази навчань українські сили відпрацьовували дії в обороні. "Противник" активних наступальних дій не проводив, але іноді використовував артилерію і проводив розвідку позицій українських піхотинців.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Прес-офіцер ЗСУ на цих навчаннях Роман Туровець у себе в Facebook так описав події: "Коротко про наших спецпризначенців на навчаннях Combined Resolve XI:

- Сержант, там якісь тіні промайнули!
- Не панікуйте, рядовий, просто спостерігайте.
- Сержант, а там рухаються кущі!
- Не панікуйте, рядовий, спостерігайте.
- Сержант, кудись поїхав наш танк!
- Що?? Як "поїхав"? Ви щось чули?
- Так точно, чули.
- Що саме?
- "Слава Україні!"

За його словами, сили "супротивника" на навчаннях "теж нормальні" Просто хлопці трохи "задрімали".

Раніше повідомляли, що на Керченському мосту засікли колони військової техніки. У коментарях до відео користувачі припускають, що може означати продовження активної мілітаризації захопленого півострова. При цьому один з читачів філософськи зауважив, що міст будували саме для цього. Хоча кримчанам здавалося, що їх землю перетворять в курортну перлину, а не напхану зброєю величезну військову базу.

Нагадаємо, стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Як повідомляв Знай.uа, путінські ФСБшники схопили адвоката затриманих українських моряків.

Знай.uа писав, поки весь світ вимагає звільнити українських моряків, окупанти готують свіжі звинувачення. Адвокат Полозов повідомив, що всім 24 морякам пред'явлено однакове звинувачення в порушенні ч. 3 статті 322 Кримінального кодексу Росії, зокрема незаконне перетинання державного кордону Росії.