Патріарх Московський і всієї Русі Кирило категорично проти надання автокефалії православної церкві України, про що повідомляє Народна правда, посилаючись на російські ЗМІ.

Закінчивши літургію в храмі Святої Тетяни у Любліно, патріарх Московський звернувся до віруючих і в розмові про прихильників незалежної української церкви зазначив, що допускає їх правоту. Він продовжив, що в незалежній державі можлива незалежна церква і на запитання, чи можна допустити це в Україні, відповів негативно.

Розвиваючи свою думку, Кирило назвав це неприпустимим, оскільки прихильники незалежної церкви, як він вважає, переповнені злоби, готові згубити життя інших людей і досягти своєї мети насильницьким шляхом.

Закінчив свій виступ патріарх Московський словами, якими висловив упевненість в тому, що православна церква вистоїть проти розколів, розкольницьких об'єднань, оскільки войовнича і злобна риторика, участь світської влади не здатні розділити віруючих і життя у світлі божому.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Заяву такого роду можна розцінювати, як спробу зриву створення єдиної автокефальної церкви в Україні і втручання в справи православної церкви, особливо враховуючи наближення дати київського Об'єднавчого собору.

Кирило не може змиритися з бажанням Української церкви здобути автокефалію і відсторонитися від братської РПЦ. За його словами, винні в цьому всі, а Києвом керують злі сили. Патріарх Московський вбачає ненависть і злобу навіть в інтонації і словах всіх тих, хто бореться за незалежність української церкви.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що представники УПЦ МП не візьмуть участі в Об'єднавчому соборі, який відбудеться 15 грудня в Києві.

Як повідомляв портал "Знай.иа" раніше Порошенко заявив про численні погрози на адресу вселенського патріарха Варфоломія.

Також Знай.иа" писав, що митрополит Онуфрій та інші ієрархи УПЦ МП відмовилися від запрошення на Об'єднавчий собор.

https://www.youtube.com/watch?v=xiOm6SkiTOk