Бойовики так званої "ДНР" знову почали ширити безглузді чутки про українську армію. Нещодавно, у мережі оприлюднили відвертий фейк про те, що ЗСУ нібито готують "наступ на південь" 14 грудня.

Вигадали навіть те, що українська сторона зосередила 12 тисяч солдатів та 50 танків, 40 установок "Град" і більше 180 мінометів.

"Завдання - вихід на кордон з Росією силами 4х бригад в районі Новоазовська. Батальйон "Азов" прийматиме участь в операції як загородити загін" – стверджував Басурін.

До речі, це не єдина брехня за останній тиждень. Писали навіть про українських військових, котрі нібито "вбивають мирне населення заради забави":

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"З одного з териконів постійно працює снайпер, який стріляє навіть в дитячі пісочниці. У нас люди постійно ходять під прицілом снайпера. Пам’ятаю жінка-медсестра прибирала у себе у дворі, коли пролунав постріл. Вона померла. В день похорону, коли люди йшли з кладовища, український снайпер "зняв" ще одну жінку. А у неї двоє дітей залишилося. Вони просто розважаються".

Під постом з’явилися саркастичні коментарі користувачів.

"Особливо коли всі терикони на Трудовських зайняті позиціями дірявих", "Так це все негри які на сафарі приїжджають", "Якби за брехню господь карав. Смертю", "От же ж гади! те медсестер в пісочницях, то монтерів на стовпах, то похоронну процесію... ", "Хунта ж.... Ой, як уже дістали цими розповідями про хлопчиків розіпнутих, бабусь згвалтованих і вбитих "мирних" жителів... Бачили ми тут цих "мирних", "Підготовка інфополя для справжніх обстрілів. Це так по-к*цапськи, що вже не дивує..", – пишуть коментатори.

Дивіться: фейки російської пропаганди про Україну

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення про припинення дії Договору про дружбу з Росією. Як повідомляв "Знай.ua", Росія поставила Україні зухвалий ультиматум. Також "Знай.ua" писав, в 10 областях України запроваджено воєнний стан.