Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун взялася пояснити всі деталі платної медицини.

Вона написала на своїй сторінці у Facebook про те, що в деяких місцях стали помічати оголошення від амбулаторій, у яких міститься приблизно такий текст: прийдіть до нас терміново, підпишіть декларацію з лікарем, або з нового року ви всі будете отримувати послуги за гроші.

Втім, користувачі підмітили: у районних медичних осередках (простіше – амбулаторіях) частенько використовують так званий "чорний маркетинг", аби в такий спосіб "залучити пацієнта". Більшість медустанов готові мало не воювати за людей, повідомляє Politeka.

"Це або погана поінформованість керівництва медзакладів щодо змін або один із дуже невдалих проявів конкуренції за пацієнта", – розвіяла фейк Супрун.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вона також звернула свою увагу на такі оголошення, і як завжди розвінчала міф. Але розвінчала вона його лише наполовину.

Справа в тому, що зі слів Супрун,з нового 2019 року, з січня місяця лікарська допомога для осіб, які не мають сімейного лікаря, платній не стане. Але мова йде про перше півріччя. З червня, за словами Супрун лікарська допомога також буде безкоштовною.

Виходячи з термінології в медустановах невідкладний стан, це те, яке, по суті обслуговується "з мигалкою". Тобто що мається на увазі під терміном "невідкладна допомога" в пості Супрун поки залишається загадкою.

"Чи є у вас свій лікар, чи ні, якщо ви знаходитеся у невідкладному стані й потребуєте первинної медичної допомоги — вам її нададуть безоплатно у будь-якому медзакладі, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри".

"Театр абсурду в українському виконанні. Незабаром, мабуть, закінчиться це дійство під назвою “Реформа руйнівників”, і вся ця демагогія і жорсткий популізм підуть в небуття… і прийде осмислення того, що сталося… Комусь доведеться відновлювати зруйноване. Збирати каміння", – пишуть у коментарях.

"Пані Супрун з її жахливою командою боролися не з архаїчними інститутами радянських і післярадянських часів, а з процесами модернізації системи, які починалися", – додають у мережі.

Дивіться: Уляна Супрун пояснила, що відбуватиметься на останньому етапі медичної реформи

Нагадаємо, Супрун зібралася "рятувати Україну" квашеною капустою. Як повідомляв "Знай.ua", названо 5 причин прокидатися рано. Також "Знай.ua" писав, Супрун розповіла про домашніх улюбленців.