Корисні бактерії містяться не тільки в йогурті. Звичайний салат з квашеної капусти може скласти гарну конкуренцію всім кращим йогуртам.

Про це Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Кефір, вино, місо, кімчі — корейська маринована редька і капуста, квашений буряк і буряковий квас — це все приклади ферментованих продуктів. Вони набувають новий смак і властивості в результаті дії ферментів, які виділяють бактерії", - зазначила чиновник.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

За її словами, у ферментованих продуктах молочнокислі бактерії поїдають цукор і клітковину овочів або бобів, і утворюють молочну кислоту, яка діє як консервант. Вона не дає шкідливим бактеріям і грибкам розмножуватися і псувати продукт.

Ферментація, або ж заквашування, дозволяє збільшити термін придатності продуктів, зберегти їх поживну цінність і робить їх ще корисніше.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Супрун підкреслила, що в ферментованій їжі є пробіотики — живі мікроорганізми, які відіграють важливу роль в роботі кишечника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет та запобігають алергії, коливання ваги, схильності до діабету другого типу, і підтримують здоровий рівень холестерину.

До того ж, за її словами, ферментація змінює властивості їжі. Після цього процесу з'являються нові поліфенольні сполуки з антиоксидантними, протизапальними і навіть антидепресантними властивостями. Наприклад, азіатська ферментована їжа може навіть прогнати тривогу - завдяки бактеріям в ній з'являється гамма-амінобутирова кислота, речовина, яка підтримує мозок в ясному стані і допомагає долати пост-травматичний синдром.

Нагадаємо, українці жорстко осмикнули Супрун з її порадами.

Як раніше повідомляв Знай.uа лікарів змусять приховувати діагнози дітей, у Супрун блиснули черговим маразмом.

Знай.uа повідомляв, що Супрун закликає українців вкриватись ковдрою і хусткою під час війни.