Інформація про те, що з 1 січня 2019 року прийом сімейного лікаря буде платним, якщо не підписана декларація - неправдива.

Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Суть таких оголошень в деяких амбулаторіях в тому, щоб люди терміново вибрали собі лікаря, тому що "з нового року все стане платним".

"Це чи погана проінформованість керівництва медустанов про зміни або один з дуже невдалих проявів конкуренції за пацієнта". Уляна Супрун

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

За словами в. о. міністра охорони здоров'я, всі комунальні медичні установи до червня 2019 року отримують оплату і за тих пацієнтів, які не підписали з ними декларації, але живуть на території обслуговування.

Це означає, що українці можуть з Нового року прийти в амбулаторію без декларації і безкоштовно отримати медичну допомогу. Іншими словами - нічого не зміниться.

Супрун підкреслила, що українці мають достатньо часу, щоб вибрати собі фахівця, тому не варто відразу бігти підписувати декларацію там, де не планували.

Нагадаємо, складно знайти українську родину, яка б не любила страви з червоного м'яса. Мало хто здогадується, скільки ризиків для здоров'я приховують у собі котлети і відбивні, а сосиски - це взагалі окрема тема. Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Вона підкреслила, що до червоного м'яса відносять перш за все, свинину, яловичину і баранину, а птах в цей перелік не входить. Також червоне м'ясо міститься в ковбасі, копчених виробах, сосисках або хот-догах.

Раніше “Знай.uа” писав, що відома українцям своїми неактуальними і недоречними порадами блогероміністр охорони здоров'я Уляна Супрун знову взялася за своє. Тепер вона почала рекламувати мобільний додаток, який є так званим ВІЛ-тестом "100% життя".

Також “Знай.uа” писав, лікарів змусять приховувати діагнози дітей: у Супрун блиснули черговим маразмом.