Повір'я

В цей день, якщо сойка підлетить до вікна і почне кричати, то за неї потрібно піти, вона вкаже людині дорогу до її щастя. У народі цю пташку називали віщункою. За повір'ям, на крилах пташки знаходяться невеликі дзеркала, і в них можна побачити своє майбутнє. Але можна було і не ловити птаха. Люди підходили послухати воду в колодязі. Якщо побрязкує - буде прибуток, якщо тихо - успіху не варто чекати.

Ще сьогодні ворожили на монетах. Кілька монеток кидали в замет і діставали по одній. Перша монетка виявилася найбільшою - посміхнеться удача, найдрібнішою - не розраховуйте на успіх.

Прикмети

  • Якщо сойка в цей день сяде на вікно і почне кричати - це хороший знак.
  • Якщо піти за зустрінута сойці, то вона відкриє дорогу до щастя.
  • Якщо в цей день ворони літають по небу - бути швидкому снігопаду, розсілися по землі - бути відлизі, а коли сидять зграями на нижніх гілках або в самій кроні дерев ближче до стовбура - бути негоді з вітром.
  • У колодязі в Сойчин день щось дзвенить - до багатства.
  • Народжені 11 грудня особливо люблять синій колір. Їм відведена дивовижна і чудова доля.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.