12 грудня по всій Україні очікується значне погіршення погодних умов

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Наразі вже відомо, що у середу, 12 грудня циклон з півдня принесе до України значне погіршення погодніх умов на більшості території країни.

12 грудня циклон з півдня - ось він вже на ранковому супутнику закрутився (на другому фото) і почав дощі та мокрий сніг...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 11 december 2018

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

Зокрема, відзначається, що стихія принесе мокрий сніг, подекуди з дощем. Крім того синоптик попередила водіїв про значне погіршення погоди на дорогах.

"У середу випадатиме сніг, мокрий сніг (перша карта), на Півдні та Сході переважно з дощем, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини та нахабна ожеледиця. Температура повітря за такої ситуації і не думає привертати до себе увагу – близько нуля, на Заході вночі -1-4 градуси", – відзначила вона.

У Києві 12 грудня очікуються опади в вигляді сніг. Також Діденко відзначила, що необхідно очікувати налипання та ожеледь.

Прогноз погоди на середу, 12 грудня, у містах України:

Ужгород – -1…+1
Львів – -1…+1
Івано-Франківськ – -1…+1
Тернопіль – -1…+1
Чернівці – -1…+1
Хмельницький – -1…+1
Луцьк – -1…+1
Рівне – -1…+1
Житомир – -1…+1
Вінниця – -1…+1
Одеса – +2…+4
Миколаїв – +1…+2
Херсон – +1…+3
Сімферополь – +3…+5
Кропивницький – -1…+1
Черкаси – -1…+1
Чернігів – -1…+1
Суми – -1…+1
Полтава – -1…+1
Дніпро – 0…+2
Запоріжжя – +1…+3
Донецьк – +1…+3
Луганськ – 0…+2
Харків – 0…+2
Київ – -1…+1

Разом з тим варто відзначити, що Наталія Діденко раніше вже розповіла, що в Україні очікується різке погіршення погодних умов в більшості центральних областей. Також очікуються тумани і все через циклон південного походження.

Циклон зайде в Україну у вівторок, 11 грудня. Погода на південно-сході, півдні і в центральних регіонах країни різко погіршиться. Очікуються тумани, сніг з дощем, посилення вітру, на дорогах буде ожеледиця та налипання мокрого снігу.

"Інша територія України залишиться у вологому туманному повітрі без істотних опадів. Температура повітря коливатиметься близько нуля, на півдні +2...+5 градусів, в Криму до +7 градусів", - пояснює синоптик.

Крім західних областей вже в середу, 12 грудня, всю Україну охопить найпотужніший циклон південного походження.

"Погода на цьому тижні буде вкрай нестабільною, тому не лякайтеся можливих мігреней, стрибків артеріального тиску та іншого фізичного дискомфорту - осінь не хоче відступати", - додала синоптик.

Нагадаємо, синоптик налякала похолоданням, сніжною кашею та іншою зимовою гидотою.

Як повідомляв "Знай.ua", діставайте лопати - снігу буде по коліна.

Також "Знай.ua" писав, що українців закликали сидіти вдома, люта стихія не пощадить нікого.