У Києві починаючи з ранку 12 грудня всі вулиці засипає снігом. І хоча синоптики попереджають, про те, що стихія незабаром розгуляється не на жарт, комунальники не надто поспішають очищати територію.

Хоча в "Київавтодорі" запевняють, що техніка вже на низькому старті – на мостах, спусках та підйомах, але реальна ситуація зовсім інша. Невідомо, чи вистачить так званих "посипальних матеріалів", як їх називають комунальники – сіль та пісок.

Найбільш критична ситуація на пішохідних зонах та вузьких вулицях у дворах, їх наче навмисне оминають увагою. У підсумку, кияни стикаються з необхідністю ходити по слизьких тротуарах і сходах, ризикуючи впасти і травмуватися.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У багатьох городян є свій рецепт боротьби зі слизькими тротуарами. Наприклад, спеціальні приладдя для взуття.

В цілому, вартість льодоступів коливається від 20 гривень за простеньку модель з металевою планкою на гумці, до 280 за конструкцію з ланцюгами, що захищає всю підошву.

"Київ засипають снігопади, а комунальники як завжди курять бамбук. Дороги непосипані, снігу по колін, транспорт їздити не може, зате влада відзвітувала, що активно й добросовісно працює", - пишуть у мережі.

Дивіться: сніговий колапс у Києві

Як відомо, за інформацією синоптиків, 12-13 грудня у Києві очікується сильний сніг , приріст якого становитиме 13-18 см, хуртовини, пориви вітру 15-18 м/с, на дорогах ожеледиця.

Такі погодні умови можуть зумовити часткове порушення руху транспорту на автомобільних дорогах та вулицях (2 рівень загрози "жовтий").

Водіїв закликають не користуватися приватними автомобілями 12 та 13 грудня у зв’язку із прогнозованими снігопадом та хуртовиною, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки та не спричиняти заторів на автошляхах столиці.

Рятувальники очікують хуртовини та штормове попередження у Чернігівській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Миколаївській областях. Водночас, ще у шести прогнозують сильні зливи – Луганська, Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська.

Приріст снігового покриву 12-20 сантиметрів. 12 грудня по північній половині акваторії Чорного моря та на Азовському морі пориви вітру 25-28 метрів за секунду; висота хвиль на Чорному морі 3-5 метрів, на Азовському морі 1,3-1,5 метра, у відкритій частині моря 1,5-2 метри, – йдеться у повідомленні.

Дивіться: Синоптики оголосили штормове попередження по всій Україні

Нагадаємо, у мережі показали нечуване свавілля "Київводоканалу". Як повідомляв "Знай.ua", киян попередили про небезпечного злочинця. Також "Знай.ua" писав, в'їзд великогабаритного транспорту в Київ планують закрити.