Представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл вже прибув до Києва для підготовки надважливого Об'єднавчого собору.

Про це повідомиляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що спеціальний представник патріарха Варфоломія прибув до України 11 грудня.

"Митрополит Еммануїл прилетів до Києва у вівторок", - сказав співрозмовник в середу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто відзначити, що раніше керівник інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій відзначив, що учасники Об"єднавчого собору мають намір спочатку зустрітись із представником Варфоломія для обговорення найважливіших питань.

Відомо, що Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

Разом з тим варто відзначити, що у суботу, 8 грудня, радник президента України Ростислав Павленко відвідав резиденцію глави Київського патріархату Філарета і провів з ним таємні переговори.

Незабаром після переговорів в будівлю патріархії з'їхалося багато єпископів Київського патріархату. Відбулися збори, в ході яких Філарет виступив з промовою та розкритикував дії Константинопольського патріархату.

Філарет різко засудив надмірні амбіції Константинопольського патріархату та висловив упевненість, що в нинішніх умовах Патріарх Варфоломій буде змушений поступитися, і в підсумку Українська Церква неодмінно доб'ється повної незалежності.

При цьому учасники єпископського зборів помітили, що митрополит Єпіфаній, який сидів у всіх на виду, під час виступу Філарета іронічно посміхався.

Нагадаємо, путінський піп накинувся на Варфоломія у московському стилі.

Як повідомляв "Знай.ua", українці жорстко відповіли патріарху Кирилу.

Також "Знай.ua" писав, що Філарет побив горшки з Константинополем, Томос під питанням.

Патріарх Варфоломій особисто запросив майже півтори сотні ієрархів на об'єднавчий собор