Українці сильно обурилися черговою абсурдною заявою путінського патріарха Кирила. Головний московський піп розкритикував отримання Українською православною церквою томосу про автокефалію.

Також ватажок РПЦ заявив, що автокафелію УПЦ "не можна допустити". Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу "Політека".

Так, Кирило припустив, що "можливо, в незалежній державі повинна бути незалежна церква, але в Україні цього не можна допустити".

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

"Ті, хто прагнуть утвердити так звану "незалежну церкву", сповнені злоби, готові насильно добиватися своєї мети і погубити життя інших людей", заявив глава РПЦ.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Його заяву стали масово коментувати в соціальних мережах. Багато користувачів мережі припускають, що найбільше Кирило у даній ситуації боїться втратити гроші.

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

"Який на*рен Кирило? Розкольник Гундяєв. Так його жаба давить. Ось і вся проблема", "Цей МП не можна залишати на Українській землі, адже це секта", "Він нам не указ, він за втрачене бабло переймається, а так є за що", "Піп кгбовсько-феесбешний. Дуже переймається за духовність в Україні. Тварюка сатанинська", "Ну звичайно, позбутися мільярдів з України", "Хто тебе питатитме, чувирло", "Виродок путінський!", "Будь-яка заява Гундяєва сьогодні гроша ламаного не варта. Поїзд пішов. А це ображений гавкіт собаки слідом", — пишуть в мережі.

Варто нагадати, що за кілька днів до відкриття історичного Об'єднавчого Собору, предстоятель Київської православної церкви Київського патріархату Філарет, публічно заявив про власний незгоду з Константинополем. За словами Філарета, архієреї не візьмуть вимог Вселенського патріархату щодо процедури. В даний момент існує дві найбільші розбіжності в баченні Собору між Києвом і Константинополем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Патріарх Московський і всієї Русі Кирил категорично проти надання автокефалії православної церкви України, про що повідомляє Народна правда", посилаючись на російські ЗМІ.

Нагадаємо, Україна – братська, але в Києві шабаш: патріарха Кирила понесло, в Томосі виявилися винні "злі сили".

Як повідомляв Знай.uа патріарх Кирило "вставив свої п'ять копійок" про автокефалію в Україні.

Знай.uа писав, Лавров зажадав від України "жертву" для припинення війни.