У вівторок, 11 грудня, колишній глава Державної фіскальної служби Роман Насіров був поновлений на посаді рішенням суду.

суд
суд

Цю резонансну подію прокоментувала народний депутат від БПП Ірина Суслова, передає ObozTV.

Депутат зазначила, що звільнення було здійснено з порушенням закону - саме тому Окружний адміністративний суд Києва поновив Насірова на посаді.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"З медіа та з відкритих джерел ми бачимо, що звільнення відбулося за поданням міністра фінансів. За процедурою, повинно було бути подання прем'єр-міністра або Комісії з питань вищої державної служби. Комісія з питань вищої держслужби каже, що такого подання не робила, і, відповідно, не бачить підстав для звільнення", - підкреслила Суслова.

Окрім того вона нагадала, що рішення щодо Насірова на розгляд Кабміну виносив не прем'єр-міністр, а міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Суд дає оцінку і говорить про те, що були порушені окремі статті окремих законів, звільнення було незаконним", - резюмувала вона.

Депутат пояснила, що якщо Кабмін подасть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, останнє слово у справі має поставити суд вищої інстанції.

"На мою думку, як члена комітету з прав людини, в цій історії погано, що відкриваєш будь-який сайт новин, і дуже багато людей дають оціночні судження. Не можуть сьогодні ані депутати, ані громадськість, ані будь-хто інший ухвалювати рішення, наскільки справедливе рішення виніс суд. Для цього є суди вищої інстанції", - повідомила Суслова.

http://oask.gov.ua/node/3627 Підставою прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для...

Geplaatst door Окружний адміністративний суд міста Києва op Dinsdag 11 december 2018

"У нас якщо людина популярна або непопулярна, суспільство ухвалює рішення, підтримати її чи ні. Далі ми кажемо - "ця людина винна", і неважливо, що суд не довів, винна вона чи ні. Це створює медійний тиск на суддів, які ухвалюють рішення", - резюмувала нардеп.

Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва 11 грудня поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Раніше Знай.uа писав про те, що Насірову черговий раз не змогли зачитати звинувачувальний акт через брак світла посеред білого дня.

Також Знай.uа повідомляв, що колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вирішив йти в велику політику та планує брати участь у майбутніх президентських виборах в Україні.