Українці, які заборгували за комунальні послуги будуть оштрафовані. Тепер, згідно нового закону, за прострочення виплат за платіжками, доведеться сплатити пеню.

Про це говорить закон про житлово-комунальні послуги.

Нововведення стане чинним в 2019 році. Розмір такого штрафу складе 0,01% за кожен день прострочення після 20 числа місяця.

гроші

За словами представників столичної влади, борги за комунальні послуги накопичує практично кожна десята квартира. Більше того, це стосується також і заможних жителів, навіть тих, хто мешкає у дорогих квартирах в центрі міста. А загальний борг населення зростає з кожним роком.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб дисциплінувати українців, депутати вигадали покарання. Таким чином передбачається введення пені в розмірі в 0,01%. Тобто, якщо заплатити за комуналку із запізненням на рік, розмір пені складе всього лише 3,65% від суми боргу. Сума не надто велика, проте якщо порахувати всіх боржників, до міський бюджет це трохи наповнить.

тарифи

Штрафи – це поширена в Європі практика сьогодні. Там злісні неплатники не лише залишається без води, світла та опалення, але ще й платять величезні штрафи.

Варто враховувати, що несвоєчасна оплата призводить до проблем у всій сфері ЖКГ. Так, якщо не платити за гарячу воду, підприємство-постачальник не зможе розплатитися за використовуваний обсяг холодної води і газу. Підприємство, яке займається водопостачанням, не зможе вчасно заплатити за електроенергію.

Нагадаємо, з Нового року українцям піднімуть тарифи на світло.

Як повідомляв портал Знай.ua, громадянам пояснили, який відсоток може бути максимальний при підвищення тарифів на опалення, гарячу воду та ін.

Також Знай.ua писав про те, що буде з пенсіями українців і хто може залишитись з діркою від бублика.

Дивіться: Штрафи за борги по комуналці. Що думають українці?