ЄС виділив 4 мільйони євро на гуманітарну допомогу жителям Донбасса через настання зими. Про це передає "Хвиля".

"Населення на сході України продовжує страждати після чотирьох років конфлікту. ЄС продовжує свою підтримку нужденним, де б вони не були. Це наш гуманітарний і моральний борг. Нове фінансування дозволить нам забезпечити допомогою неконтрольовані урядом (України — ІФ) райони, де гуманітарна ситуація дуже складна", — цитує єврокомісара з питань гуманітарної допомоги Христоса Стіліанідеса прес-служба Єврокомісії в четвер.

Фінансування буде направлено на допомогу найбільш незахищеним верствам населення непідконтрольної Україні території Донецької і Луганської областей.

Як пояснили в Єврокомісії, фінансування ЄС буде направлено на допомогу населенню підконтрольних та непідконтрольних територій. Гумунітарна допомога включає продовольче і водопостачання, ремонт житла, санітарну підтримку, медичну допомогу та діяльність з розмінування.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Про рішення Європейського Союзу виділити EUR 4 млн для гуманітарної допомоги Донбасу, також повідомив на спільній прес-конференції з віце-президентом ЄК Валдісом Домбровскісом у четвер в Брюсселі президент України Петро Порошенко. Таке рішення, за словами президента, є результатом співпраці ЄС та України і проведених переговорів.

Нагадаємо, днями стало відомо про черговий обстріл проросійськими бойовиками будинки мирних жителів на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Раніше Знай.ua повідомляв, на тимчасово окуповану територію Донбасу незабаром планує повернутися "права рука" вбитого ватажка терористів Олександра Захарченко – бойовик "Ташкент" (Олександр Тимофєєв), який до "призначення" Пушиліна нібито "виконував обов'язки заступника голови Ради міністрів "ДНР".

Також Знай.ua писав, у четвер, 13 грудня, на підконтрольну Україні територію переправили 13 засуджених, які відбували покарання в окупованій частині Донецької області.