Уперше з 2015 року в Андріївській церкві у Києві відбулося Богослужіння. На ньому було помічено праву руку патріарха Варфоломія митрополита Амфілохія.

Відомо, що митрополит Амфілохій прибув для посилення позицій Константинополя в Об'єднавчому соборі. Під час служби у Андріївській церкві екзархи Вселенського патріарха молилися за Україну та об'єднавчий собор українського православ'я. Зокрема екзархи молилися за Україну, полонених військових, окремо – за полеглих воїнів.

Співслужили екзархам священики автокефальної церкви та Московського патріархату. Богослужіння відбулося українською мовою, а хор співав грецькою. Раніше керівник інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій відзначив, що учасники Об'єднавчого собору мають намір спочатку зустрітись із представником Варфоломія для обговорення найважливіших питань.

Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться вже у цю суботу, 15 грудня, в соборі Святої Софії в Києві. Цього дня у Києві мають схвалити статут нового церковного об’єднання та обрати нового Предстоятеля. Уже у січні він отримає у Константинополі з рук Вселенського Патріарха Варфоломія довгоочікуваний Томос про автокефалію.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що у суботу, 8 грудня, радник президента України Ростислав Павленко відвідав резиденцію глави Київського патріархату Філарета і провів з ним таємні переговори.

Нагадаємо, путінський піп накинувся на Варфоломія у московському стилі.

Як повідомляв "Знай.ua", нарешті офіційно оголосили, коли вже Україна отримає багатостраждальний Томос, навколо якого вже стільки розмов.

Також "Знай.uа" писав, що глава УПЦ Київського патріархату раптово заявив, що його архієреї з різних причин можуть відмовитися від прийняття вимог Вселенського Патріархату.