Українському журналісту, політичному в'язню Кремля Роману Сущенку лікарі поставили попередній діагноз — артеріальна гіпертензія. Це особисто підтвердила його донька Юлія:

"Лікарі колонії поставили батькові попередній діагноз "артеріальна гіпертензія", йому радять пройти додаткове обстеження. Однак через те, що у в'язниці в Утробіно немає необхідного обладнання, батька потрібно везти в інше місто і класти на стаціонар на тиждень. Імовірно, це вже буде після Нового року", - зазначила вона.

Юлія додала, що Роману досі не віддали ковдру, яку він придбав місяць тому в місцевому магазині. Також Сущенку не дозволяють допити окріп — як тільки приносять, відправляють на прогулянку на вулицю, вказала дівчина. При цьому у камері холодно, тому він сидить у верхньому одязі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Донька закликала писати йому листи, пояснивши , що вони приходять приблизно раз на тиждень.

Справа Сущенка

У листопаді Сущенка етапували у виправну колонію №11 по Кіровській області (м Кірово-Чепецьк, с. Утробіно). 4 червня суд у Москві визнав винним у "шпигунстві" і засудив до 12 років колонії суворого режиму українського журналіста Романа Сущенка. Засуджений Сущенко в останньому слові не визнав провини та просив звільнення.

12 вересня захисник Марк Фейгін повідомив, що Роман Сущенко готовий просити про помилування. 8 жовтня Романа Сущенка етапували з СІЗО Москви до місця відбування покарання.

Кореспондент українського видання "Укрінформ" у Франції Роман Сущенко був затриманий у Москві у вересні 2016 року, коли приїхав до Росії відвідати родичів. У жовтні того року ФСБ РФ висунула Сущенку офіційне звинувачення у "шпигунстві".

Дивіться: український журналіст Роман Сущенко демонструє незламну волю у російському суді

Нагадаємо, рідні незаконно засудженого в РФ журналіста Романа Сущенко отримали від нього лист із збірного пункту в'язниці "Матроська тишина" в Москві. Як повідомляв "Знай.ua", українського в'язня Кремля Володимира Балуха перевели до Керченської колонії . Також "Знай.ua" писав, Сущенка перевели етапом у колонію суворого режиму, розташовану в Кіровській області.