Незаконно засуджений у Росії український режисер і політв'язень Кремля Олег Сенцов отримав премію Платформи європейської пам'яті та совісті.

Про це у Facebook повідомив посол України в Словенії Михайло Бродович.

Зокрема, він відзначив, що у рамках міжнародного кінофестивалю, що днями проходить у Словенії було прийнято рішення про нагородження українського режисера Олега Сенцова, який перебуває у російській в'язниці.

"Сьогодні, 14 листопада, в парламенті Словенії сталася надзвичайно приємна і неординарна подія – в рамках міжнародної конференції "Темна сторона місяця", мав честь отримати нагороду Платформи європейської пам'яті та совісті, якою відзначено українського режисера і політичного в'язня Кремля Олега Сенцова", – написав Бродович.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також дипломат відзначив, що правове суспільсово не може забути про незаконне ув'язнення Сенцова та всілякими способами допагатись його звільнення.

"Демократичне і правове суспільство не повинно і не може стояти осторонь від цієї проблеми сучасності... Переконаний, що найближчим часом Олега Сенцова і всіх інших людей доброї волі, які готові ціною власного життя відстоювати незалежність і європейське майбутнє України, звільнять, а російську владу притягнуть до відповідальності за скоєні злочини", - написав посол.

Зазначимо, Платформа європейської пам'яті та совісті – міжнародний проект, покликаний дослідити діяльність і злочини тоталітарних режимів у Європі в XX столітті і не допустити відновлення тоталітаризму в Європі.

Разом з тим варто відзначити, що рідні незаконно засудженого в РФ журналіста Романа Сущенко отримали від нього лист із збірного пункту в'язниці "Матроська тишина" в Москві.

Російські тюремники етапували незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка в СІЗО "Матроська тиша" в Москві.

За словами дівчини, це - останні новини про місцезнаходження батька. У той же час залишається неясним, куди Сущенка відправили далі.

"Отримали довгоочікуваний лист від нашого Романа Сущенко з Матроської тиші, датоване 11 жовтня. Він прибув туди в неділю, 7 жовтня. Розповів, що, швидше за все, буде перебувати там 10 днів, про кінцевому пункті відбування покарання батькові нічого не відомо, власне, про це нібито також не знає ніхто з працівників цього СІЗО. В камері разом з ним було ще три людини ", - повідомила вона.

Нагадаємо, кремлівські нелюди "замурували" українських полонених, першим постраждав Балух.

Як повідомляв "Знай.ua", Сенцов написав радісного листа, чи не фейк.

Також "Знай.ua" писав, що Сенцов мало не помер від голоду, але у російській в'язниці думають інакше.

Українські сенсації. Невідома історія Сенцова