Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов припинив голодування після 145 днів. Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"Кращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення її з голодування", — сказав заступник директора ФСВП Валерій Максименко

Адвокати Сенцова поки повідомлення ФСВП про припинення голодування не прокоментували.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років в'язниці за звинуваченням у тероризмі, оголосив голодування в середині травня. Він вимагав звільнити з російських в'язниць кілька десятків українців, яких він вважає політв'язнями. Голодування Сенцов тримав понад 140 днів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

З вимогою звільнити Сенцова виступали політики багатьох країн світу, а також іноземні та російські громадські діячі та діячі культури.

Сенцов
Сенцов

Як раніше повідомлялося, українського політв'язня Олега Сенцова вивезли з колонії в міську лікарню для проведення планового обстеження. Така інформація була опублікована в соціальних мережах.

Російські тюремники виклали фотознімок, який був зроблений під час проведення огляду лікарями в лікарні міста Лабитнангі, на якому видно, наскільки сильно виснажений Олег Сенцов. У ньому насилу можна дізнатися українського режисера.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Служба виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу виступила з підтвердженням коригування лікування, виписаного українському політв'язню. Детальна інформація про його стан здоров'я не розголошується. Також невідомо, для чого був вивезений Сенцов позапланово в лікарню.

Також нещодавно ми писали, що про план обміну полоненими, в ході якого український політв'язень Олег Сенцов може повернутися додому, в Кремлі нібито нічого не чули і взагалі не розуміють, про що йде мова.

Нагадаємо, Росія незаплановано вивезла Сенцова з в'язниці і приховує причину.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", адвокат Сенцова пояснив, чому Путін дав задню.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що Сенцову прийшло страшне послання.