Печерський суд Києва протягом місяця скасував арешти не менше 26 рахунків, які поліція пов'язувала з оточенням колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це стало відомо з даних, які надав Єдиного реєстру.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Рахунки були арештовані по справі, якою займається Генпрокуратура. Слідство вважає, що до реєстраційних документів ряду компаній внесли неправдоподібні дані. Також передбачувані злочинці скоріше всього посприяли відмиванню "чорного налу" - завдяки цьому гроші були легалізовані.

Кілька підприємств в листопаді-грудні зуміли зняти арешт з рахунків і ПДВ в системі електронного адміністрування.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Аскор-Інвест", "Гендальф" "Фігаро Еволюшн" "Екотрейд 2016", "Фартисима", "Фаршмаг", "Ін-Том".

Більшість з цих компаній задіяні в інших виробництвах, таких як розкрадання коштів Укрзалізниці. Слідство стверджувало, що до цього причетні фірми, що належать Олександру Януковичу.

Судді вирішили, доказів по справі недостатньо.

Представники прокуратури на суд з'явитися не змогли.

Кілька рахунків були відкриті, приміром, у "Всеукраїнському банку розвитку", який є власність Януковича-молодшого.

Розмір сум на рахунках невідомі. Але в кінці листопада джерела повідомляли, з посиланням на Генпрокуратуру, що оточенням Януковича була спроба зняти арешт 250 млн грн.

В одному з справ арешт тоді залишився дійсним, однак, виходячи з рішень суду, дані кошти фігурували серед тих, які розморозили в листопаді.

Нагадаємо, Янукович зник у вирішальний для України момент

Під час розгляду справи про державну зраду в Оболонському районному суді Києва підозрюваний колишній президент України Віктор Янукович не вийшов на зв'язок для останнього слова. Це підтвердив суддя Владислав Дев'ятко.

Адвокат Олександр Горошинський надав кілька довідок з медичного центру про те, що обвинувачений відправився на лікування. У той же час в цьому центрі немає можливості провести відеоконференцію.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Аваков пропустив допит по Януковичу

Також "Знай.uа" писав про те, що Янукович втече з Росії, а Інтерпол нічого не зробить: головний прокурор розкрив тривожну правду