В "Укрзалізниці" повідомили про двоетапне підвищення цін на залізничні квитки протягом 2019 року.

Про це йдеться в пояснювальній записці до фінансового плану "Укрзалізниці" на 2019 рік.

В документі зазначається, що перша індексація цін на пасажирські перевезення в межах України відбудеться вже 1 квітня, друга - 1 жовтня. Обидва рази на 12%.

При цьому, в плані не передбачено підняття тарифів на перевезення пасажирів у приміському сполученні.

Разом з тим зростуть також тарифи на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні. В середньому ціни піднімуться на 13-21% залежно від категорії поїзда та типу вагона.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також "Укрзалізниця" заклала до фінансового плану підвищення тарифів на вантажні перевезення на рівень індексу цін виробників за підсумками 2018 року. Так, із 1 лютого 2019 року підвищення тарифу передбачено на 16,6%, із 1 квітня - на 2,5%, із 1 липня - на 5% і з 1 жовтня - на 7,5%.

Нагадаємо, з 20 грудня "Укрзалізниця" запускає новий поїзд № 90/89 Львів - Перемишль. Про це йдеться на сайті компанії.

Поїзд буде здійснювати маршрут круглий рік в дні найвищого пасажиропотоку і буде перевозити пасажирів вже під час цьогорічних святкових перевезень - з 20 грудня по 7 січня, згідно з графіком.

Відправлення поїзда № 89 з Перемишля починається в 10:15, а перебування у Львів о 13:45. Зі Львова поїзд вирушить о 16:00 і прибуде в Перемишль у 17:46. Час поїздки становить приблизно 2.5 години.

Поїзд складатиметься з 6 купейних вагонів з місцями для сидіння другого класу. Вартість поїздки – приблизно 253 гривні.

Нагадаємо, що протягом 2018 року також відбулися два аналогічних етапи здорожчання квитків. Такі кроки в "Укрзалізниці" пояснюють прагненням до рентабельності підприємства.

Як повідомляв портал Знай.ua, для тих, хто планує подорожувати по Україні напередодні новорічних та різдвяних свят Укразлізниця додала кілька рейсів експресу "Інтерсіті+".

Також Знай.ua писав, "Укрзалізниця" заявила, що планує перенести центральні залізничні каси у Києві. Незабаром усі каси будуть розташовані лише в Південному вокзалі.